top of page
Vyhledat

Skalné ruže - krásky, ktoré nepotrebujú lifting

Aktualizováno: 24. 1. 2021

Keď sa na ne pozeráte, zaleje vás pocit večnej zelenej sviežosti, akoby sa ich čas ani netýkal. Alebo vás prekvapia svojimi kvetmi s prenikavými farbami, ktoré zjemňujú každú skalku, ktorú obrastajú. Skalničky sú veľmi vďačné trvalky, ktoré svoju krásu vedia uchovať aj inak, ako v skalke, na múrikoch a v štrbinách.

skalné ruže, skalničky, voňavý ateliér, predaj, veniec, živý
skalničkový veniec

Skalné ruže a rozchodníky si získavajú v poslednom čase čoraz väčšiu obľubu aj pri rôznych kvetinových aranžmánoch. My v našich aranžmánoch hľadáme spôsob ako ich krásu uchovať čo možno najdlhšie, ale zároveň čo najšetrnejšie k prírode.


Skalničkové venčeky a srdiečka vyrábame tak, aby v nich mali svoje prirodzené prostredie. Starostlivo ich aranžujeme do vopred pripravených „lôžok“ a preto ak im len občas doprajete trochu vody, odvďačia sa vám ďalšími prírastkami a aranžmány vám budú „rásť pred očami“ ako živý obraz. Nie je potrebné sa o ne starať žiadnymi „zozeleňujúcimi“ sprejmi, alebo špeciálnymi fixátormi. Ich krása je večná a skutočne nepotrebuje žiadny lifting.



Čo sa dá robiť so skalničkovým aranžmánom? Na jeseň je takáto večne zelená krása vhodná aj na úpravu hrobov. Skalničky vyniknú na keramickom či sklenenom tanieri alebo obyčajnej podmiske pod kvetináče. Na zimu ich môžete v čase Vianoc využiť ako efektný doplnok Vašej výzdoby alebo nechať von na chránenom stanovišti. Počas jari a leta sú najkrajšie na terase či balkóne, kde ozdobia vaše sedenie. Tieto trvalky sú skutočne vytrvalé tímové hráčky a hoci sú drobné sú plné sily života a prirodzenej krásy.




29 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page